De anul acesta, mai exact începând cu luna februarie a anului în curs, în urma derulării unui contract cost-volum-rezultat încheiat cu Casa Națională de Asigurări de sănătate, pacienții din Olt vor primi gratuit tratamente pentru diverse forme de Hepatita C.
CAS Olt a emis un comunicat potrivit căruia, pe lângă tratamentele genotip specifice, pacienții au acces și la două molecule pangenotipice. Potrivit unui comunicat emis de CAS Olt, pe lângă tratamentele genotip specifice introduse în Lista de medicamente compensate și gratuite cu data de 1 februarie 2022.
O echipă de medici specializați în gastroenterologie și boli infecțioase vor asigura tratamentul pacienților de peste 18 ani. Medicii se află în relație contractuală cu casele de asigurări din 16 județe (Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Bihor, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Suceava, Mureș, Timiș) și CAS AOPSNAJ.
De adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani tratamentul este asigurat de medici specialiști în gastroenterologie pediatrică și boli infecțioase, aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate din 11 județe (București, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Timiș) și CAS AOPSNAJ.
Pacientul va primi medicamentele indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află în relaţii contractuale și medicul care a emis prescripția medicală.
Din luna iulie a anului trecut, s-a emis și un contract de tip cost-volum-rezultat, de pe urma căruia beneficiari sunt adulții fără ciroză hepatică sau cu ciroză hepatică compensată, care în urma tratamentelor anterioare cu AAD (medicamente cu acțiune antivirală directă) nu au obținut răspuns terapeutic.
Toate informațiile legate de includerea în tratament a pacienților eligibili se pot găsi pe site-ul CNAS.
Sursa: gazetanoua.ro