Țăranii care au crescut, pe lângă porcul pe care îl vor sacrifica de Crăciun, încă doi-trei pentru a-i comercializa spun că se văd nevoiți să-i vândă în pierdere. Anul a fost secetos, costurile au crescut, iar cumpărătorii nu-și permit să ofere prețul corect.
Un vânzător de Sibiu spuen că a vândut și cu 12 lei/kg FOTO: Internet/ grupuri vânzare porci
Porcii crescuți în gospodăria țărănească sunt în continuare visul oricărui român care vrea ca de Crăciun să pună pe masă hrană de calitate. Din păcate, spun puținii crescători de animale rămași prin sate, cumpărătorii nu și-i mai permit, astfel că prețurile au scăzut extraordinar de mult și-i pun pe țărani în fața unei alegeri deosebit de dificile. „Sincer, decât să-i dau pe nimic, mai bine mai cumpăr o ladă frigorifică, îi tai și-i pun al congelator. Am muncit, am cumpărat bucate, nu știe nimeni cum i-am adus la 230-250 de kilograme”, spune un…