
Un concurs de gastronomie îi provoacă pe elevii care se pregătesc la școală să ajungă bucătari, patiseri, cofetari sau ospătari să arate ce pot face într-un timp scurt și aflați „sub lupă”. Sunt mai buni de la un an la altul spun cei care le jurizează preparatele.
Daniel lucrează în bucătăria unui restaurant renumit din Slatina FOTO: Alina Mitran
„Extemporal la gastronomie. Savoare în bucătărie – arta servirii” este un eveniment organizat, pentru al treilea an la rând, în parteneriat, de către Muzeul Județean Olt (etnograf Claudia Balaș) și Liceul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina (profesor Nicolae Petrescu). Zeci de elevi, de la liceele din județ care au în oferta educațională specializări precum ospătar, bucătar, brutar-patiser etc., vin și pregătesc preparate diverse, pe care ulterior le prezintă în fața unui juriu format din specialiști din domeniul HoReCa. Nivelul concursului crește de la un an la altul,…