Au început sacrificările în târgurile care și-au autorizat astfel de puncte, iar prețul cărnii de miel este cu 10-15 lei și chiar 20 lei/kg mai mare decât cu trei săptămâni în urmă, când s-au vândut primii miei.
Producătorii țin la preț,
chiar dacă se uită mult după clienți. În cel mai mare târg de săptămână din
Olt, târgul din Osica de Sus, la punctul de sacrificare se merge cu speranțe
mari, risipite însă repede. Oamenii trec, întreabă de preț, mai zăbovesc o vreme
în speranța că producătorii mai lasă la preț, și dacă nu au câteva sute de lei
în buzunar își văd de drum.
„Astăzi ăsta e prețul. 40-45 lei (n. red. –
kilogramul). Dacă om vinde și la alt preț, om mai vedea. Acum, că s-a vândut
mai ieftin, că… Nu ne mai întrebați dacă vindem, nu se vede?!”, spune amărât
un fermier care stă cu un ied sacrificat în brațe și tot nu-i vine să creadă
cât de puțini cumpărători sunt.