Fermierii încearcă să „fure” startul și vând deja carnea de miel în cel mai mare târg din județul Olt. Nevoia îi împinge, spun reprezentanții lor, iar faptul că mieii au depășit 15 kilograme îi ajută. Cumpărătorii se bucură, la rândul lor, că pot face treptat cheltuielile pentru Paște.
Crescătorii de miei au început să vândă în târguri FOTO: Alina Mitran
În cel mai mare târg din județul Olt,
târgul de duminică din Osica de Sus, comercianții au început deja să vândă
carne de miel și ied, chiar dacă mai sunt peste trei săptămâni până la Paște.
Oarecum surprinzător, având în vedere că românii sunt crescători de oi, dar nu
și mari consumatori, carnea se și cumpără. Clienții o fac cu gândul la Paște,
nu pentru friptura de la masa de duminică.
„Cumpărăm pentru Paște, o punem la
congelator. Și să le cumperi deodată pe toate, de unde atâția bani?!”,
mărturisește un cumpărător.
La…