După masa copioasă din prima zi de Paște, alegem pentru următoarele, de obicei, grătarul, considerând că este o metodă sănătoasă de a prepara alimentele.
Temperatura la care preparăm carnea pe grătar poate face preparatul periculos FOTO: Pixabay
Până
la un punct, spune medicul Emilian Postelnicu, afirmația este
adevărată. Greșim major, în schimb, atunci când nu luăm în
calcul faptul că temperatura de preparare nu trebuie să fie
excesivă, altfel fiind eliberați compuși cancerigeni.
„Grătarul
este supraapreciat. Suntem un popor cu tradiție de grătar, le
consumăm și ca evenimente sociale, nu numai ca evenimente culinare.
Grătarele noastre în mod tradițional sunt făcute cu cărbune,
care cărbune elimină și mulți produși toxici, nocivi. În
combinație cu grăsimile, sunt niște substanțe care se secretă și
se formează acolo – se numesc nitrozamine, dimetilnitrozamine -,
sunt produși în urma arderii cărnii, a…