Pepenii verzi se găsesc încă din belșug pe tarabe, la fel de dulci, zemoși și răcoritori, producătorii sperând să-i poată aduce în continuare pe masa consumatorilor chiar până în octombrie.
Pepenii încă își găsesc locul în piețe FOTO: arhiva Ionut Crăciun
Deși, tradițional, perioada de producere și implicit de consum a pepenilor era iulie-august, și în acest an legumicultorii care s-au specializat încearcă să împingă perioada de recoltare până în toamnă. Vara foarte călduroasă, care a început de fapt încă din primăvară, i-a bucurat cu profit din iunie.
„Ne-a ajutat foarte mult vremea. Cei puși la tunel, în aprilie, i-am scos pe piață în iunie, la doar câteva zile de cei din Dăbuleni, care datorită solului nisipos și a vremii mai calde sunt cu câteva zile înaintea noastră. Atunci i-am vândut cu 3,5 lei/kg, eu, ca și producător, dar care își vinde singur marfa. Acela a fost cel mai bun preț, dar sunt…