
Dacă tomatele, care sunt astăzi produse în solarii aproape pe toată perioada anului, au pus profitul legumicultorilor la grea încercare, o altă cultură i-a ajutat pe aceiași să dea lovitura. „Nu este niciodată de mijloc, or te procopsește, or te nenorocește”.
Legumicultorii au câștigat mai mult pe seama anumitor legume FOTO: arhiva
Legumicultorii români încep să producă pe tot parcursul anului, în spații protejate, performanță la care au ajuns din ce în ce mai mulți în ultimii ani, chiar dacă nu vorbim de afaceri mari, ci de ferme mici pentru care ajutorul de la stat este deosebit de important. Cei mai mulți dintre fermieri nici astăzi nu se bazează pe contracte ferme pentru valorificarea producției, ci își fac planuri în baza evoluției din anul anterior.
În 2024, cei care au cultivat varză, spune Ion Păunel, liderul Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, au avut poate cel mai mult de câștigat. Varza este o cultură…