
În prag de sărbători pascale, fermierii încă își fac calcule pentru ieșitul pe piață. Explozia prețurilor a luat pielea de pe ei, în condițiile în care toate furajele s-au scumpit, iar cheltuielile au explodat.
Animalele au consumat mult pe perioada iernii FOTO: arhiva Mădălin Pănescu
Prețul pe care îl va avea în acest an carnea de miel îi va scoate pe crescători în pierdere. „Prețul de 20 lei kilogramul de miel (n. red. – prețul cărnii „în viu”) e mult sub prețul de cost, e prețul de anul trecut, că nu știi dacă anul ăsta o să adăugăm 20%. Inflația a fost mare, bani nu mai sunt la oameni…”, estimează Gheorghe Bucura, crescător de ovine din sudul județului Olt.
Și alți crescători se gândesc cum să facă să-și recupereze cel puțin cheltuielile, pentru că sunt conștienți că oamenii care și-ar dori să cumpere un miel întreg vor fi nevoiți să se mulțumească, poate, cu jumătate și să cumpere un…