Producerea legumelor în spații protejate reprezintă deja o idee de afaceri exploatată în Olt de zeci de ani. Un fermier vine însă pe piață, pentru al doilea an la rând, cu struguri de masă produși tot în solarul în care cultivă și tomate.
Vița de vie și tomatele se dezvoltă bine împreună în ferma lui Ion Păunel FOTO: arhiva personală
Ion Păunel, un legumicultor din Pleșoiu, județul Olt, a plantat vița de vie în 2021, iar anul trecut a avut și prima recoltă, testând totodată piața. Strugurii se coc în solar cu cel puțin două luni mai devreme și clienții sunt încântați să cumpere de la piață struguri cu gust, proaspăt culeși, netratați să reziste transportului peste mări și țări.
La această dată, strugurii din ferma lui Ion Păunel se găsesc în piața Cibin din Sibiu, alături de legumele produse în solarii. Primii s-au copt strugurii albi, acum le-a venit rândul și celor negri. S-au vândut și cu 25 lei/kg,…